Blog Image

Nytt hus på Kolstad, Rakkestad, Norge

Om denne bloggen

Denne bloggen handler om husbyggingen høsten og vinteren 2008/2009 på Kolstad gård i Rakkestad, Østfold, Norge.

Lys inn på badet

Kolstad Posted on 05 May, 2009 23:13:19

Vi skal ikke ha noe takvindu på badet. Derfor har vi laget en glassbyggersteinnisje i veggen ut mot loftsstua på 2×8 stein. Foreløpig ser det bra ut, så får vi håpe at resultatet blir bra når resten av veggen er oppe. Har brukt “cloudy clear” glassbyggerstein fra MegaFlis til 3,90 kr/stein…2.etg snart ferdig…

Kolstad Posted on 05 May, 2009 22:35:25

Det drøyer jo fortsatt litt, men her er en del bilder av 2.etg med kommentarer.

2.etg deles inn i 4 soverom (2 på hver gavlside), loftsstue, bad og bod. Hvert av soverommene er på 9-10 kvm gulvflate, badet har 7 kvm gulv, loftsstuen er på ca nesten 26 kvm mens gangen forbruker 4 kvm. Boden er ikke målt enda, men antar at den er på ca 6kvm. Totalt får vi da nesten 82 kvm gulvplass. Mye er med svært lav takhøyde, men det blir ikke så verst.

Rommene på nordsiden av huset skal Hans Matias og Rolf Martin ha. Rommet til Hans Matias var det første som fikk vegger:

Hans Matias lurte fælt på om han måtte ha 2 dører inn på rommet sitt (det har han i dag, og det liker han ikke). Men det slipper han jo 🙂

Rommet til Rolf Martin har enda ikke fått mer enn 3 vegger, til hans store fortvilelse. Men rommet blir fint likevel. Veggen mot badet mangler.
Bildet viser 2.etg i retning fra trappa og nordover. Den første delen til venstre skal bli bad, mens den innerste skal bli soverom. Til høyre er det en bod.Hvem kan ane at under denne isolasjonen er det flere strømkabler og 8 trekkerør til nettverk (2 til hvert rom på hver sin side av denne veggen og 4 som går ned i 1.etg.Vi valgte å åpne gulvet til badet for å tilpasse avløpsrør og vannrør fra badet nede og opp. Se nedenfor for mer info.Nå er ihvertfall veggen platesatt…

…og her har veggen mellom rom og bad blitt påbegynt. Vi skal ha sponplater med tapet og maling på veggene i badet.

Rommene på sørsiden over kjøkken og vaskerom blir sånn sett fra stua:

Her har vi akkurat begynt med veggene.Er det noe rart det går smått med så små snekkere? Inngangen til rommet til Ole Marius som ligger rett over vaskerommet. Dørene vi skal ha i 2.etg er 70-dører med 2 meter høyde. 70-dører har dørblad på ca 62 cm.Deleveggen mellom soverommene og stua er nå nesten ferdig.Det er satt av et hjørne til evt. innsetting av vedovn i 2.etg.Pipeløpet blir innebygget i ei kasse i det ene soverommet.Her er utgangen til gavlbalkongen.

Badegulvet er tatt opp for å endre på avløpsrør og for å trekke rør-i-rør vannrør fra 1.etg badet og opp. Det blir totalt 6 vannrør opp til 2.etg, 2 til vask, 2 til dusj, 1 til wc og 1 til vaskemaskinkran. Jeg har selv lagt avløpsrørene mens rørlegger har lagt vannrørene.