Deprecated: Required parameter $post follows optional parameter $content in /customers/c/d/f/glomsrud.no/httpd.www/hus/wp-includes/functions.php on line 816 Warning: Private methods cannot be final as they are never overridden by other classes in /customers/c/d/f/glomsrud.no/httpd.www/hus/wp-includes/class-wp-session-tokens.php on line 69 Deprecated: Required parameter $tt_id follows optional parameter $object_id in /customers/c/d/f/glomsrud.no/httpd.www/hus/wp-includes/nav-menu.php on line 1052 Deprecated: Required parameter $taxonomy follows optional parameter $object_id in /customers/c/d/f/glomsrud.no/httpd.www/hus/wp-includes/nav-menu.php on line 1052 Deprecated: Required parameter $block_attributes follows optional parameter $block_name in /customers/c/d/f/glomsrud.no/httpd.www/hus/wp-includes/blocks.php on line 191 Deprecated: Required parameter $block_content follows optional parameter $block_name in /customers/c/d/f/glomsrud.no/httpd.www/hus/wp-includes/blocks.php on line 191 Warning: get_comment(): Argument #1 ($comment) must be passed by reference, value given in /customers/c/d/f/glomsrud.no/httpd.www/hus/wp-includes/class-wp-query.php on line 3047 Warning: get_comment(): Argument #1 ($comment) must be passed by reference, value given in /customers/c/d/f/glomsrud.no/httpd.www/hus/wp-includes/class-wp-query.php on line 3047 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/c/d/f/glomsrud.no/httpd.www/hus/wp-includes/functions.php:816) in /customers/c/d/f/glomsrud.no/httpd.www/hus/wp-includes/feed-rss2-comments.php on line 8 Comments on: Påske snart… https://hus.glomsrud.no/?p=10 Tue, 07 Apr 2009 08:20:23 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3.2 By: Bjørn Erik Glomsrud https://hus.glomsrud.no/?p=10#comment-15 Tue, 07 Apr 2009 08:20:23 +0000 https://hus.glomsrud.no/?p=10#comment-15 Vi er egentlig fornøyd så langt, men det er alltid noen skjær i sjøen 🙂
De har enda til gode å fullføre de punktene som ikke var i orden ved overtakelse, og der går det litt smått. Videre er det viktig å være med den uka huset kommer, se på hvordan de gjør ting og følge med. Stå på de rettene du har hvis det er noe som ikke er som det skal – ikke ta et nei for et nei. Vær nøye og gå gjennom hele huset før overtakelse – det skal ikke være feil / skader / mangler!
Kvaliteten på tapet og gulvbelegg ser helt bra ut, og utvalget har også blitt bedre, men det kunne selvsagt ha vært bedre, bl.a tilbyr de ikke fondvegg (ulik tapet på 1 av veggene i et rom).
Ang. utgiftene så kommer det på litt mer enn beregnet i 2.etg fordi takbjelker o.l ikke står med standardavstand (60 cm), men alt går jo, det tar bare litt lenger tid.
Ellers holder vi oss unna de verste sprekkene budsjettmessig.

Vi har erfart at det er ganske store forskjeller mellom de ulike snekkerlagene som monterer huset, men dere kan ikke påvirke hvilket snekkerlag dere får.
Vi valgte å bruke den samme rørleggeren og elektrikern som gjør monteringsarbeidet som er inkludert i Älvsbyhus til å gjøre de delene som ikke er inkludert (for rørlegger: bunnledning, vann- og avløpstilkobling, for elektriker: legging av inntakskabel og jordledningsmontering). Vi synes de tok seg veldig godt betalt for den jobben vi skulle betale for, og hadde kanskje spart på å la en lokal en gjøre jobben, men sånn er det nå blitt 🙂 Sjekk og sammenlign med en lokal en, og la magefølelsen styre. En lokal en greier fint jobben selv om han ikke har jobbet på et Älvsbyhus før!
Og et annet tips: Älvsbyhusforhandleren for Østfold / Akershus, Roger Andersen, er en skikkelig luring, han er hyggelig, grei og kan jobben sin, men vet å ta seg betalt for ting som dere fint klarer selv. Han har knyttet seg til et knippe med håndverkere og sammen med dem tilbyr han et “komplett ferdighus”, men de har skikkelig stive priser. Dere får garantert billigere tilbud lokalt, ihvertfall nå i disse finanskrisetider for byggebransjen 🙂 Lykke til!

]]>
By: Anne https://hus.glomsrud.no/?p=10#comment-16 Sun, 05 Apr 2009 16:22:31 +0000 https://hus.glomsrud.no/?p=10#comment-16 Gratulerer med flott hus!
Jeg skal også bygge et älvsbyhus (tusseladden). Har nettopp funnet tomt og ordnet finansiering, så jeg har ikke kommet igang enda.
Er dere fornøyd så langt? Har dere noen tips og råd, ting jeg bør være obs på? Har dere møtt på noen uforutsette utgifter, eller er budsjettet holdt? Og hvordan er kvaliteten og utvalget på gulvbelegg og tapeter?

]]>